Titulli 4 - Fillimi
Ndëgjuar 139,045
Shkarkuar 2,236
Pëlqyer 638
Publikuar 31/05/2011

Informatat e këngës
Gjurmëve të të Dashurit tonë (Pjesa 4)
Fillimi i Shpalljes
Autor: Amër Halid
Lexoi: Qenan Ismaili 2006

Jeta e Muhammedit a.s .
Jeta e Muhamedit a.s .
Jeta e Muhametit a.s .
Biografija e Muhammedit a.s .
Biografia e Muhammedit a.s .
Dokumentar per mbi jeten e Muhammedit a.s .
Fillimi i shpalljes se Kuranit .
Shpallja e profecise .
Shpallja e profetsis .

96. Alak
1. Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi (çdo gjë).
2. Krijoi njeriun prej një gjaku të ngjizur (në mitrën e nënës).
3. Lexo! Se Zoti yt është më bujari!
4. Ai që e mësoi (njeriun) të shkruajë me pendë.
5. Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.
6. Jo, është e vërtetë se ai i kalon kufijtë,
7. Për shkak se e ndien veten të pavarur.
8. Po kthimi është vetëm te Zoti yt.
9. A më tregon atë që pengon,
10. një rob kur ai falet?
11. Ç'mendon kur ai (robi) është në rrugë të drejtë?
12. Ose ai (rob) urdhëroi për sinqeritet.
13. A më tregon nëse ai përgënjeshtron dhe zbrapset (nga besimi)?
14. A nuk e di ai se All-llahu e sheh?
15. Jo, jo! Nëse nuk tërhiqet, vërtet do ta kapim për flokësh mbi ballin.
16. Floku rrenacak, mëkatar.
17. E ai le t'i thërret ata të vetët.
18. Ne do t'i thërrasim zebanitë.
19. Jo, jo! Ti mos iu bind atij, vazhdo me sexhde dhe afroju Zotit me të.


Për më shumë video klikoni këtu:
http://www.youtube.com/theislamiq#g/u

Për t'u abonuar që të përfitoni nga videot tona klikoni këtu:
http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=theislamiq

namaz,shefqet krasniqi,xhenneti,enes goga, sadullah bajrami, xhehnemi, mesxhid, kosovar, shqiptar, mekke, qabe, hoxha, kosovo, albania, bajram, haxhi, bekir halimi, mazllam mazllami, gjilan, ferizaj, shkup, maqedoni, ferki shala, fal, jakuk hasipi, adem ramadani, tirana, shqiperi, tirona, hixhabi, evropa, mali zi, ulqini, vdekja, biografi, konvertim, kendim, jeta , biografija , serija , seri, Abdullah,